TA’LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISHDA AMALIYOTCHI PSIXOLOGNING O‘RNI - Axmatova, Guli (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida faoliyat yuritayotgan pedagog psixologlarni faoliyatida yuzaga keladigan turli muammolarni hal qilish masalasi yoritilgan. Psixolog kansultantlarning ish faoliyatini yaxshilash O‘zbekiston Respublikasining qaror va farmonlar orqali ko‘rib chiqilgan. Umumta’lim maktablarida psixologik xizmatni tashkil etishning mazmun mohiyati masalalari yoritilgan.