RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASRIDA BOLALARNI PSIXOLOGIK SALOMATLIGINI SAQLAB QOLISH USUL VA VOSITALARI - Karimova, Muxayyo (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Bugungi kun psixologlari raqamli texnologiyalarning bolaga ta’siri juda katta ekanligini bir ovozdan ta’kidlashmoqda. Biz xohlaymizmi yoki yo’q, zamonaviy texnologiyalar bizning atrofimizdagi dunyo haqidagi oddiy tasavvurlarimizni butunlay o’zgartirib tashlaydi. Ota-onalar mobil qurilmalar bolalarning ijtimoiy, hissiy va jismoniy holatiga qanday ta’sir qilishi to’g’risida bahslashayotgan bir paytda, bolalar o’zlarining hayotlarini ushbu vositalarsiz tasavvur qila olmaydilar. Psixologlar, o’z navbatida, mobil qurilmalarning ta’sirini bolani rivojlantirishda qanday ishlatish haqida bosh qotirishadi.