BOLALARDA AUTIZM DIAGNOSTIKASI VA IJTIMOIYLASHUVDAGI MUAMMOLAR - Axrorova, Sevinch (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Autizm - bu insonning ijtimoiy moslashuvi, nutq funktsiyasi va aqliy rivojlanishi bilan bog’liq kasallik. Bolalarda autizmni erta tashxislash bilan davolash sezilarli natijalarga olib kelishi mumkin va terapiyaning asosiy yo’nalishi sifatida ABA terapiyasi bolani tarbiyalash va ijtimoiylashtirishga yordam beradi.