UMUMTA`LIM MAKTABLARIDA TA`LIM JARAYONINI SAMARADORLIGINI OSHIRISH JIHATLARI - Qarshiboyeva, Gulnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ta`lim-tarbiya aqlli, odobli, mehnasevar, bilimli, sog’lom, ye’tiqodli, dili pok, ruhi komil, har tomonlama ma’naviy rivojlangan, vatanparvar, baynalminal, insonparvar barkamol shaxsni shakllantirishni ko’zda tutadi. Tarbiya mahalliy, ijtimoiy-iqtisodiy shart-sharoitlar, milliy an’analar va mintaqalararo hususiyatlarni hisobga olgan holda olib boriladi.