KICHIK MAKTAB YOSHI DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH VA XULQ-ATVOR XUSUSIYATLARI - Qarshiboyeva, Gulnoza; Norboeva, Zarifa (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada kichik maktab yoshi davrida psixik rivojlani va xulq-atvor xususiyatlari to‘g‘risida so‘z yuritiladi. Bolani erta o‘qish, yozish, sanashga o‘rgatib uning bilish jarayonlari zo‘riqtirilsa, bolaning emotsional hissiy rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan miya quvvatining tanqislashuviga sabab bo‘ladi. Bundan bolalarning emotsional hissiy jarayonlarining kechishida yoki jismoniy rivojlanishida kamchiliklar sodir bo‘ladi.