МАКТАБГАЧА ЁШДАГИ БОЛАЛАР МЕҲНАТ ФАОЛИЯТИНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - Toshpo’latova, Nodira; Xazratqulova, Sarvinoz (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мактабгача таълим муассасаларида ўйин фаолияти меҳнат сингари бирор аниқ натижага эриилмайди, аммо у меҳнат сингари болаларга қувонч бағишлайди, улар ўзларида қониқиш ҳиссини сезадилар. Боғча ёшидаги болаларнинг меҳнат фаолиятини содда ва элементар томонларини ўргатишнинг аҳамияти ва бола ҳаётидаги ўрни хусусидаги маълумотлар баён қилинган.