BO‘LG‘USI O‘QITUVCHILARNI KASBIY TAYYORLASHDA IJODIY QOBILIYATLARNING AHAMIYATI - Axmedova, Nasiba; Eshmuradova, Shohsanam (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada bo’lajak o‘qituvchi professiogrammasi, o’qituvchi mustaqil va ijodiy fikrlashning eng muhim komponentlaridan biri ekanligi, pedagogika va psixologiya sohasidagi mutaxasislarning pedagogik mahorati, pedagogik qobiliyat va pedagogik ijodning mohiyati, mazmuni to‘g‘risidagi fikrlari to‘liq va aniq ochib berilgan. Bo‘lajak o‘qituvchilarning sifatli tayyorlashning zaruriy sharti sifatida ijodiy qobiliyatlarni shakllantirishning mazmun mohiyati yoritib berilgan.