MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA INTELLEKTUAL QOBILIYATLAR,BILIM, KO‘NIKMA, MALAKALARINI RIVOJLANTIRISHDA KOGNITIV VAZIFALARDAN AMALIY FOYDALANISH - Sanaqulova, Zilola (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning kongitiv vazifalar orqali dunyoqarashini shakllantirish, ularning bilim, ko’nikma va malaka qobiliyatlarini faollashtirishda, tarbiyachi tomonidan usul va metodlar keltirilgan. Kognitiv muammolarni hal qilishdagi qiyinchiliklar hamda ularni amaliy bartaraf etish konsepsiyalari ifodalangan.