GLOBALLASHUV SHAROITIDA YOSHLARNI HARBIY-VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Ravshanov, Lосhinbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Jahon hamjamiyatida globallashuv va integratsiyalashuv tez sur’atda rivojlanishi yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalashga doir ishlarni jonlantirish va faollashtirishga undaydi. Buning uchun yoshlarning ta’lim-tarbiyasiga nisbatan mahalla, maktab, oila va ota-onlarning vazifasi alohida sanaladi, shu bilan bir qatorda pedagoglarda psixologik bilimlarni ham talab etadi. Jumladan, yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalash hamda O‘zbekiston Respublikasi Qurolli Kuchlari tizimidagi ma’naviy-ma’rifiy ishlar samaradorligini oshirish bo‘yicha qabul qilingan Konsepsiyalarni amalga oshirish doirasida har tomonlama rivojlangan, bilimdon, xalqiga, shuningdek, Vatanimizga xizmat qilishga sodiq yoshlarni tarbiyalash bo‘yicha alohida vazifalar belgilangan.