OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYANING MAZMUNI, SHAKLLARI VA USULLARI - Toshpölatova, Mavjuda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ma’naviy-axloqiy tarbiya oliy o‘quv yurtlarida talabalarning xarakteri, qadriyatlari va axloqiy asoslarini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqola o'quvchilarning ma'naviy-axloqiy tarbiyasida qo'llaniladigan mazmun, shakl va usullarni o'rganib, shaxsiy o'sishni, axloqiy ongni va ijtimoiy mas'uliyatni rivojlantirishga qaratilgan. Oliy ta’lim muassasalari ma’naviy-axloqiy tarbiyaning ahamiyatini tushunib, samarali strategiyalarni amalga oshirish orqali talabalarning har tomonlama kamol topishiga, ularni jamiyatda mas’uliyatli va mehr-oqibatli shaxs bo‘lib yetishishiga hissa qo‘shishi mumkin.