TALIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI VA O’RNI - Abdullayeva, Nasiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida psixologik xizmatning o’rni va ahamiyati bayon etilgan. Psixologlarning vazifasi va obyekti haqida ma’lumot keltirilgan. Psixolog pedagogik jamoa faoliyatiga har bir o‘quvchi, har bir talaba shaxsi garmonik rivojlanish imkoniyatlari haqida asosiy psixologik g‘oyani olib kiradi. Yangi muhitga moslashishda psixolog o‘zining inson xulq-atvori va ruhiy faoliyati, ruhiy taraqqiyotning yosh qonuniyatlari haqidagi kasbiy bilimlariga tayanib talabalarga samarali yordam ko’rsatadilar.