AQLI ZAIF BOLALAR NUTQIDAGI KAMCHILIKLARNI BARTARAF ETISHDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGINI AMALGA OSHIRISH YO’LLARI - Akramova, Xafiza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ushbu maqola Aqli zaif bolalar nutqidagi kamchiliklarni bartaraf etishda oila va maktab hamkorligini amalga oshirish yo’llarida ota – onalar nuqsonli bolaga ta’lim-tarbiya berish, rivojlantirish va korreksiyalash va oilaviy hayotga tayyorlash vazifasini yuklaydi. Nutqida nuqsoni bor bolalarga ta’lim-tarbiya berish va ularni hayotga moslashtirish maxsus bilim va bu bolalarning xususiyatlari ilmiy yondashuvlar asosida yoritilgan