Uzluksiz taʼlim tizimi uchun elektron oʼquv adabiyotlarning oʼrni - Rahmatova, Feruza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Elektron oʼquv adabiyotlar bilim oluvchilarning tasavvurini kengaytirishga, dastlabki bilimlarini rivojlantirish va chuqurlashtirishga, qoʼshimcha maʼlumotlar bilan taʼminlashga moʼljallangan boʼlib, koʼproq chuqurlashtirib oʼqitiladigan fanlar boʼyicha yaratiladi. Uzluksiz taʼlim tizimida fan va texnologiyalar rivojlangan sari mazmuni tez oʼzgaruvchan, chuqurlashtirilib oʼqitiladigan, umumkasbiy va maxsus fanlar boʼyicha kam adadli elektron oʼquv adabiyotlari tayyorlashga boʼlgan ehtiyoj ortib bormoqda.