GENDER TENGLIGI: JAMIYATDA GENDER TENGLIGIGA ERISHISH - Xusanova, Dilafruz (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqola butun dunyoda Gender tenglik zarurligi, hozirgi global o’sish davrida ba’zi bir davlatlarda ushbu atamani faqat bir tomonlama talqin qilishning salbiy tomonlari va tushunchaning to’liq ta’rifi, shuningdek O’zbekistonda gender teng jamiyatni qurishdagi asosiy e’tibor va ko’rsatkichlar keltirib o’tiladi. UNICEF tomonidan ishlab chiqilgan dasturlar va xalqaro statistika ma’lumotlari berilgan.