MEHNAT FAOLIYATI JARAYONIDA BOLALARNI AQLIY TARBIYALASHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Annotatsiya: Maktabgacha tarbiya yoshidagi bolalarni aqliy tarbiyalash bolalarning faol fikrlash faoliyatini rivojlantirishga kattalarning malum maqsad bilan tasir etishidir U bolalarga tevarak atrofdagi olam haqida bilimlar berishni, ularni sestemalashtirishni, bolalarda bilishga qiziqish uyg’otishni aqliy malaka va ko’nikmalarni tarkib toptirishni, bilish qobilyatlarini rivojlantirishni o’z ichiga oladi.