BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHDA OILANING O’RNI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya Oilaviy munosabatlar bolalarning aqliy, ruhiy kamolotini ta‘minlab, ota-onalarda o’ziga xos faollikni ham yuzaga keltiradi. Xususan, farzandlarning bevosita ta‘siri tufayli ularning qiziqish hamda faoliyatlari doirasi kengayadi, o’zaro aloqalari mazmunan boyib boradi, real hayot mohiyatini chuqurroq anglash, ya‘ni farzandlar kamoloti, kelajagi timsolida o’z umri davomiyligini qurish holati ro’y beradi.