ХАLQ O’YINLАRINI SPОRT АMАLIYOTIDА QO’LLАSH IMKОNIYATLАRI - Eshbayev, Himmat (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Maqolada xozirgi kunda vatanimizda dolzarb bo’lib turgan etno sportni rivojlantirish masalasi yuzasidan chora-tadbirlar ijrosini ta’minlash maqasadida oliy ta’lim mu’assasalari talabalariga etno sport va milliy xalq o’yinlari elementlarini o’rgatishni amalga oshirish uchun yanada samarali bo’lgan oliy ta’lim mu’assasalari talabalariga etno sport va milliy xalq o’yinlari turlarini o’rgatish metodikasi xaqida so’z yuritilgan. Talabalarga milliy xalq o’yinlarini o’rgatishda nimalarga ko’proq e’tibor berish va mashg’ulotlarni tashkil etish bo’yicha maslahat va ko’rsatmalar berib o’tilgan.