ANTONOMAZIYA O‘XSHATISH VA UNING O‘RGANILAYOTGAN TILDAGI TURLARI - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Ijtimoiy ong taraqqiyoti til hodisalariga yangicha nuqtai nazarlar bilan qarash¸ ularni yangi ilmiy kontseptsiyalar va zamonaviy metodlar bilan tadqiq etish zaruratini yuzaga keltirdi. Shunga ko‘ra keyingi davrlarda tilning inson hayotidagi mohiyatini chuqurroq va yanada ko‘proq bilishga¸ til hodisalarini insonning ijtimoiy-iqtisodiy¸ ruhiy-maʼnaviy hayoti bilan o‘zaro bog‘liq holda o‘rganishga alohida eʼtibor qaratilmoqda