Katta yoshdagi maktabgacha yoshdagi bolalarning jismoniy rivojlanishi yordami bilan ochiq o'yinlar tshkil qilish. - Berkinova, Charos (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya: Jismoniy fazilatlari barkamol, sog‘lom avlodni tarbiyalash zamonaviy jamiyatning asosiy vazifalaridan biridir. Insonparvarlik va demokratik asosga qurilgan har qanday jamiyatda tamoyillariga ko‘ra, inson salomatligi davlatning oliy qadriyati va mulkidir.