МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ ЁШДАГИ БОЛАЛАРДА БУРЧ ҲИССИНИ ТАРБИЯЛАШ - Maxfuza, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ушбу мақолада мактабгача таълим ёшидаги болаларда бурч ҳиссини тарбиялашнинг шакл ва усуллари бу ёшдаги болаларнинг хусусиятларига мос келиши ва энг яқин вақтдаги ахлоқий ривожланиш даражасини кўзда тутиш кераклиги ёритилган. Шунингдек, мактабгача таълим ёшидаги болаларда бурч ҳиссини тарбиялаш, шахс маънавий баркамоллигининг асосини ташкил этиб, бунда болаларнинг ёш ва психологик хусусиятларини инобатга олган ҳолда ташкил этилувчи дидактик ўйинлар мухим ахамият касб этади