@LEKSIKALOGIYA VA TIL - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada leksikalogiya va til haqida yoritiladi. Leksikologiya so’zi grekcha lexicos-“lug’aviy belgi” va logos-“bilim” so’zlaridan olingan bo’lib, tilshunoslikning so’z va so’zga teng lug’aviy birliklar, aniqrog’i, til boyligi haqida bahs yurituvchi qismidir.