INSONLAR HAYOTIDA “VALEOLOGIYA ASOSLARI”NING TUTGAN O‘RNI VA SOG’LOM TURMUSH TARZINI SHAKILLANTISH. - Soliyev, Farrux (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Valeologiya faninig asosiy vazifalari nimalardan iborat. Fanning jamiyatda tutgan o’rni, maqsadi va vazifalari. Sog’lom turmush tarzining programmasi, rahbar xodimlar va fuqarolar burchlarining valeologik axamiyati. Salomatlik deganda nimalarni anglamoqlik – tushunmoqlim lozim.