Sog’lom avlod tarbiyasida jismoniy tarbiyaning o’rni. - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Sog’lom avlodni tarbiyalash va kamolga yetkazish dolzarb masala hisoblanadi. Sog’lom avlod-sog’lom yurt demakdir. Bugun sportga mehir qo’ygan yoshlarning hammasi ham kelajakda champion bo’lmasligi mumkin. Ammo ular jismoniy mashqlarda toblangani uchun tani sog’lom, ruhi tetik, fikri teran, irodasi mustahkam, hayotning turli sinov va qiyinchiliklarini yengib o’tishga qodir inson bo’lib voyaga yetadi