JISMONIY FAOLIYAT SALOMATLIKNING ASOSIY OMILI SIFATIDA - Burxanov, Baxodirxon (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
globallashuv sharoitida jismoniy faoliyatning etishmasligi hozirgi kunda axloq darajasini yaxshilash, shuningdek, turli yuqumli kasalliklar xavfini oshirish uchun to'rtinchi muhim omili sifatida tan olingan. Shu nuqtai nazardan, muntazam jismoniy mashqlar va jismoniy mashqlar erta o'lim xavfini kamaytirishi keng tan olingan. Bundan tashqari, jismoniy faollik yurak-qon tomir kasalliklari, diabet, saraton,gipertoniya, semirish, depressiya va osteoporoz kabi turli xil surunkali kasalliklar uchun xavf omillarini kamaytiradi [1].