Mustaqillik yillarida xalq o’yinlari tarixini o’rganish keng targ‘ib qilish va xalq o’yinlarining bugungi kundagi yoshlar hayotidagi o’rni.: Ilmiy maqola - eshboyev, shaxriyor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Annotatsiya: Xalqimiz turli xil xalq o‘yinlari va marosimlariga juda boy xalqlardan biri bo‘lgan va bu sohada nihoyatda yuksalgan san’at tarixiga ega. Ular qatoriga xalqimizning ming yillardan buyon milliy qadriyatiga aylanib ketgan xalq o‘yinlarini ham kiritish mumkin. Xalqimizning milliy qadriyatiga aylanib ketgan xalq o‘yinlari milliy sport turlari jamiyat ma’naviy hayotiga, yoshlar barkamolligiga o‘zining ijobiy ta’siri.