Jismoniy sifatlarni tarbiyalashda harakatli o‘yinlarning o‘rni va ularni qo‘llash uslubiyati: Jismoniy sifatlarni tarbiyalashda harakatli o‘yinlarning o‘rni va ularni qo‘llash uslubiyati - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2023)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida jismoniy tarbiya darsida harakatli o’yinlar qo’llash va tashkil qilish usullari, jismoniy tarbiya darslarida tayyorlov, asosiy, yakuniy qismiga mos holda o’yinlarni tanlash va tashkil qilish, o’quvchi yoshlar o’rtasida harakatli o’yinlarni o’rgatish haqida nazariy-pedagogik asoslarini yoritib berilgan.