АДАБИЁТШУНОСЛИК АТАМАЛАРИНИНГ ДАВРЛАШТИРИШ МАСАЛАСИГА ДОИР - Мирҳайдарова, Нодира (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Атамашуносликга оид бир қатор асарларда атамага нисбатан қўлланмайдиган "талаблар" унинг ҳақиқий табиатига мос келмаслиги аллақачон исботланган. Терминлар билимнинг ривожланишига мос равишда шаклланадиган ва ўзгарадиган махсус, тез ривожланадиган сўз туркумлари сифатида қаралади.Мақолада замонавий термология таҳлил қилиниб, сўнгги йилларда юз берган ўзгаришлар, терминология соҳасидаги ҳал этилмаган муаммолар ва уларни ҳал этиш йўллари кўрсатиб ўтилган.